Om Lermax Foto

Nå i 2023, så er firmaet nesten utelukkende brukt til å bygge opp rundt YouTube kanalene Bildilla Magasin og Lermax Sports!

Lermax Foto i 2020:

Her er det på sin plass å oppdatere med hva Lermax Foto gjør pr. 1/1-2020! Som du kan se av informasjonen nedover på siden her, så har det vært mye aktivitet på mange områder, fra starten i 1993. Men i dag, går det meste på og utvikle mitt liv på YouTube! Foto er blitt noe helt annet en det var. Man må bare huske det gode gamle dagene, og prøve å følge med på utviklingen! Nå er det YouTube som er tingen. Gå innom min største kanal her: https://www.youtube.com/user/bildillamagasin

Lermax Foto, ble etablert i 1993.

Den første tiden, så drev vi med fotografering og salg av nytt og brukt fotoutstyr. Vi hadde kunder over hele landet, og benyttet TV2 tekst-tv meget aktivt. Trolig var vi noen av de aller første som utnyttet den da helt nye muligheten. WWW, var noe ingen egentlig hadde hørt om ennå!

Vi solgte mye PROFF / fagutstyr, som blitzanlegg og lysmålere osv. Vi hadde også my brukt fagutstyr. Der med fikk jeg testet masse utstyr som folk flest kun kunne drømme om 🙂

Vi drev også mye med fremkalding av sort/hvit til flere fotobutikker i Trondheim + egne kunder.

Det ble et marked for test fotografering for foto modeller som ønsket å utvikle egne portefolio mapper. Man må huske at dette var før internett, og man måtte vise til en fysisk mappe med bilder. Og til tider ble det mye fotografering.

Lermax Foto ble registrert 12.02.1993

 

30 Års Jubileum i 2023!!!

Senere så ble det utleie av fotograf til Marintek i Trondheim. Dette startet sommeren 1995, og på gikk til 2008. I 2008, ble jeg annsatt på full tid hos Marintek ( fra 2017, heter det Sintef Ocean ).

Foto kurs:

I forbindelse med starten av Lermax Foto, så ble også kontaktet angående foto kurs. Der med ente jeg opp med å holde kurs for Folkeuniversitetet i Trondheim, AOF i Trondheim og Arkitektlinjen på NTH ( NTNU i dag ).

Dette var en god ekstra inntekt, og meget interessant 🙂

Web utvikling:

Ved siden av den grunnleggende aktiviteten, så startet vi opp med å utvikle hjemmesider. Vi startet med Bildilla.com. Denne siden fulgte med på utviklingen i bilmiljøet i Trondheim. Vi utvidet stadig siden, og var oppe i godt over 14.000 bil bilder før hackerne klarte og ødelegge mye av arbeidet. Systemene vi bygde sidene på, var ikke stabile nok. Og vi har valgt å gå over på en helt ny plattform. Dette vi kunne gjøre oss mindre sårbare i fremtiden.

nyside

En nettside ble til flere…

Først ute var Bildilla.com, så kom Bilnyheter.no. Bilnyheter er som navnet tilsier, bygd opp for å bringe bilnyheter!

Så la vi til Carhistory.no. Og igjen så er navnet tilsvarende innholdet på siden!

Bildilla Magasin.no kom som følge av at søkemotorer ikke ville søke på .com sider.. Dette var før verden ble overtatt av Googel, og folk her på berget søkte for det meste med Kvasir..

2014:  Endelig ble BILDILLA.no vårt.. Det tok MANGE år, men nå har vi tatt over domenet vi skulle hatt fra starten.

Video:

Som fotograf er man koblet for å se ET bilde. Men dagens marked er mye giret inn på enkle videoer på YouTube. Derfor jobber jeg nå mer mot dette mediet. Og planen er å jobbe ennå mer med video osv. utover våren 2017.

Kontakt info finner du her: http://lermaxfoto.no/kontakt-oss.html

Hi, I’m Pål (Paul )

Yesterday is History, tomorrow a Mystery, but today is a gift.

That is why it is called «The present»